Videos

Τι είναι η επιστήμη της λογοθεραπείας;

Μια σύντομη περιγραφή για το τι είναι η επιστήμη της λογοθεραπείας, με ποιες διαταραχές ασχολείται ένας λογοθεραπευτής και πως προσεγγίζει το θεραπευτικό κομμάτι.

Καθημερινή Μελέτη στο "Χαμόγελο"

📍 Φέτος, στο κέντρο μας δημιουργήσαμε έναν χώρο ευχάριστο γεμάτο χρώμα και φως που απευθύνεται τόσο σε μαθητές του Δημοτικού όσο και σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Συγκεκριμένα, στον χώρο αυτό το παιδί σας θα έχει την δυνατότητα να προετοιμάζεται κατάλληλα για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας με ομαδικό τρόπο και με την σωστή καθοδήγηση από τους έμπειρους δασκάλους και καθηγητές. Έτσι, γεμάτοι όρεξη για δουλειά είμαστε έτοιμοι τόσο για την έναρξη της σχολικής χρονιάς όσο και να υποδεχτούμε τους παλιούς και νέους μας φίλους!!! Σας περιμένουμε με Χαμόγελο στο χαμόγελο!!!! 😃

Πόσο έτοιμο είναι ένα παιδί να φοιτήσει στο Δημοτικό;

Το δημοτικό σχολείο θεωρείται από τους γονείς η αρχή της εισερχόμενης γνώσης για τα παιδιά τους.
Πόσο έτοιμα είναι όμως τα παιδιά;
Ποιές δεξιότητες έχουν κατακτήσει ήδη;
Δυσκολεύονται σε κάτι που μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην σχολική και ακαδημαϊκή τους εξέλιξη;

Οριοθέτηση στην Εκπαίδευση

Η οριοθέτηση είναι ωφέλιμη και αποτελεσματική όταν γίνεται με σαφήνεια και σταθερότητα.

Σημάδια καθυστέρησης λόγου και ομιλίας

Στο βίντεο αναλύονται συνοπτικά κάποια σημάδια καθυστέρησης λόγου και ομιλίας . Η ανησυχία των γονέων είναι σχεδόν πάντα δικαιολογημένη. Δεν αφήνουμε τον πολύτιμο χρόνο να περνάει, απευθυνόμαστε στους ειδικούς που θα μας λύσουν τις απορίες μας και θα μας βοηθήσουν κατάλληλα.

Πώς να αγαπήσουμε το διάβασμα;

Έξυπνοι τρόποι για να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα και να αποκτήσουν μια απίστευτα θετική συνήθεια.

Αυτισμός: ένας ξεχωριστός κόσμος

Παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για τον Αυτισμό

Το παιδί με ΔΑΦ εμφανίζει αρκετές δυσκολίες. Οι βασικές ανήκουν στο χώρο της σκέψης, του συναισθήματος, της γλώσσας και στην ικανότητα να συσχετίζεσαι με άλλους.
Ωστόσο, μες στο μαγικό και μη κατανοητό από εμάς κόσμο, οι δυνατότητες είναι πολλές και με την κατάλληλη θεραπευτική πλαισίωση το παιδί μπορεί να αναπτύξει διάφορες ικανότητες. Ας υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό πως η κάθε περίπτωση είναι τόσο μοναδική όσο και το κάθε παιδί.

Επιβράβευση και Οφέλη

Η επιβράβευση προσφέρει σημαντικά οφέλη στην εξέλιξη της προσωπικότητας αλλά και της σχολικής επίδοσης των παιδιών.

Παιχνίδι και ορθογραφία

Ακόμη και η ορθογραφία μπορεί να γίνει διασκεδαστική αν έχουμε φαντασία και θέληση! 😁

Δραστηριότητες Αυτοϋπηρέτησης

Οι δραστηριότητες αυτοϋπηρέτησης έχουν ύψιστη αξία για την αυτοπεποίθηση, την ανεξαρτησία ακόμα και για τις μαθησιακές ικανότητες που θα πρέπει να αναπτύξει κάθε παιδί.
Είναι καλό οι γονείς να μην υποτιμούν ούτε την αξία τους αλλά ούτε και το επίπεδο δυσκολίας τους και να δίνουν χρόνο στα παιδιά τους.

Περιγραφικός λόγος

Περιγραφικός λόγος ορίζεται η ικανότητα κάποιου να περιγράφει μια έννοια ( πχ αντικείμενο , πρόσωπο, κατάσταση) . Μας ενδιαφέρει τα παιδιά μας να είναι ικανά να περιγράψουν τις ιδέες, τα συναισθήματα και γενικότερα οτιδήποτε επιθυμούν ολοκληρωμένα και εύστοχα.

Ακουστική επεξεργασία ή τεμπελιά

Με τον όρο Ακουστική επεξεργασία αναφερόμαστε στην ικανότητα να δεχόμαστε την πληροφορία μέσω της ακοής και σε όλη την διαδικασία μέχρι την κατανόηση της και την δημιουργία ενός έργου. Δεν πρέπει να είμαστε άδικοι με τα παιδιά και να διαχωρίζουμε την έλλειψη διάθεσης από κάποια δυσκολία. Οφείλουμε να τα παρατηρούμε και να τα βοηθάμε να εξελίσσονται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ