Videos

Χρήσιμες συμβουλές για την εκπαίδευση των παιδιών στην τουαλέτα

Πολύ γονείς αγχώνονται όταν το παιδί τους δεν έχει μάθει ακόμα να πηγαίνει τουαλέτα και αισθάνονται άσχημα όταν πρέπει να δίνουν παραπάνω αλλαξιές στο νήπιο ή όταν πρέπει να καθαρίσουν το "χάος".
Απ' την άλλη τα παιδιά αισθάνονται ασφάλεια με την πάνα ιδίως όταν ξέρουν ότι άμα λερωθούν θα έχουν κυρώσεις. Επιπλέον σε πολλά παιδιά μπορεί να τους αρέσει η ζέστη της πάνας τους χειμερινούς μήνες και έτσι να τους είναι ποιο εύκολο το καλοκαίρι να την αποχωριστούν που ζεσταίνονται. Παράλληλα η τουαλέτα είναι ένας χώρος που χρειάζεται να εξοικειωθούν και να νιώσουν ασφάλεια ιδίως όταν είναι σε εξωτερικό χώρο. Κάτι άλλο που μπορεί να δυσκολεύει το παιδί να χρησιμοποιεί την τουαλέτα είναι ότι μπορεί να την έχει συνδέσει με δυσάρεστες οσμές. Επιπλέον η χρήση της πάνας είναι ένας επιπλέον λόγος να τραβάει την προσοχή της μαμάς και θα πρέπει να εξεταστούν και οι ψυχολογικοί παράγοντες που ένα παιδί δεν αποχωρίζεται την πάνα. Τέλος δε θα πρέπει να ξεχνάμε τους οργανικούς και τους κληρονομικούς παράγοντες που ένα παιδί δυσκολεύεται με τους σφιγκτήρες του όπως μία ουρολοίμωξη, διαβήτης κ.α..

Ο Αμερικανικός σύλλογος Εργοθεραπευτών έχει φτιάξει μερικές συμβουλές για γονείς που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Ποιες είναι αυτές;

Χριστουγεννιάτικες Δημιουργικές Δραστηριότητες

Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις ομορφότερες περιόδους της χρονιάς καθώς γονείς και παιδιά βρίσκουν ευκαιρία να περνούν δημιουργικό χρόνο μαζί. Εμείς θα σας βοηθήσουμε, δίνοντας μερικές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο που μπορεί να γίνει ένα είδος επανάληψης μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και παιχνίδι. Στόχος μας είναι το παιδί να προχωρήσει στην άμεση εμπέδωση των δεδομένων που έχει διδαχθεί χωρίς να κουραστεί.

Κάνοντας τη Μελέτη πιο διασκεδαστική!

Τα παιδιά πολλές φορές δεν έχουν την διάθεση να μελετήσουν και να φέρουν εις πέρας τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Υπάρχουν όμως έξυπνοι τρόποι έτσι ώστε η καθημερινή μελέτη των μαθημάτων να γίνει πιο διαδραστική.

Τα οφέλη του παιχνιδιού στην ανάπτυξη των παιδιών

Η αξία του παιχνιδιού για τα παιδιά όλων των ηλικιών είναι αδιαμφισβήτητη καθώς συντελεί με διάφορους τρόπους στην υγιή γνωστική, κοινωνική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη τους.

Συμβουλές και Άρθρωση

Η γενίκευση είναι από τα πιο σημαντικά στάδια κάθε θεραπείας καθώς το παιδί, ότι έχει μάθει καλείται να το χρησιμοποιήσει και να το εντάξει στην καθημερινότητα του. Σήμερα σας δίνουμε μερικές συμβουλές για την βελτίωση των αρθρωτικών δυσκολιών.

Όταν οι γονείς ανησυχούν...

Μερικές απορίες και ανησυχίες των γονέων μπορεί να μην είναι και τόσο αθώες. Εμείς είμαστε εδώ να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις σε κάθε τι που σας προβληματίζει για κάθε παιδί.

Το "Χαμόγελο" επέστρεψε...

Αγαπημένα μας παιδιά και γονείς επιστρέψαμε...! Γεμάτοι ιδέες και όρεξη για δουλειά είμαστε έτοιμοι για την καινούρια σχολική χρονιά. Μα πιο πολύ για να σκορπίσουμε παντού χαμόγελα!!!

Summer Camp 2021 ~ 5η εβδομάδα

Τίτλοι τέλους για το φετινό Camp μας που αγαπήσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι! Σας αποχαιρετούμε όλους με μια μικρή γεύση από την τελευταία μας εβδομάδα που ήταν γεμάτη εκπλήξεις. Κλείνουμε τα φώτα και την αυλαία, αλλά αφήνουμε υπόσχεση και δίνουμε ραντεβού για του χρόνου.
Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε! 😁
Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Καλοκαιρινές ευχές και συμβουλές!

Από όλους εμάς εδώ στο "Χαμόγελο" σας δίνουμε τις δικές μας συμβουλές και σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι, με αξέχαστες εμπειρίες, όμορφες στιγμές και να χαμογελάτε!!!

Summer Camp ~ 4η εβδομάδα

Μπήκαμε στην τελική ευθεία και μια εβδομάδα πριν το τέλος έκλεισε δημιουργικά, καθώς μιλήσαμε και φτιάξαμε κατασκευές για τα συναισθήματα μας. Παίξαμε μαζί , συνεργαστήκαμε και καθοδηγήσαμε ο ένας τον άλλο!

Summer Camp ~ 3η εβδομάδα

Τέλος και για την 3η εβδομάδα Summer Camp, η οποία πέρασε μαγικά και δημιουργικά! Μάθαμε πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση για εμάς και το περιβάλλον, χορέψαμε, παίξαμε και αυτοσχεδιάσαμε. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Summer Camp 2021 ~ 2η εβδομάδα

Και χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε πέρασε και η 2η εβδομάδα του Summer Camp. Οι δραστηριότητες ήταν διασκεδαστικές για όλους και ο χρόνος πέρασε σαν νεράκι. Πάρτε όμως κι εσείς μια μικρή γεύση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ