Videos

Summer Camp ~ 4η εβδομάδα

Μπήκαμε στην τελική ευθεία και μια εβδομάδα πριν το τέλος έκλεισε δημιουργικά, καθώς μιλήσαμε και φτιάξαμε κατασκευές για τα συναισθήματα μας. Παίξαμε μαζί , συνεργαστήκαμε και καθοδηγήσαμε ο ένας τον άλλο!

Summer Camp ~ 3η εβδομάδα

Τέλος και για την 3η εβδομάδα Summer Camp, η οποία πέρασε μαγικά και δημιουργικά! Μάθαμε πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση για εμάς και το περιβάλλον, χορέψαμε, παίξαμε και αυτοσχεδιάσαμε. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!

Summer Camp 2021 ~ 2η εβδομάδα

Και χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε πέρασε και η 2η εβδομάδα του Summer Camp. Οι δραστηριότητες ήταν διασκεδαστικές για όλους και ο χρόνος πέρασε σαν νεράκι. Πάρτε όμως κι εσείς μια μικρή γεύση!

Ποτέ το παιδί μου είναι έτοιμο για την Α’ Δημοτικού;

Τα τελευταία χρόνια ο όρος σχολική ετοιμότητα ακούγεται συχνά, όμως αρκετοί από εμάς δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει ..

SUMMER CAMP 2021 ~ 1η εβδομάδα

Η πρώτη εβδομάδα του Summer Camp έφτασε στο τέλος της. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα την ξεχάσουμε...για αυτό ετοιμάσαμε ένα αναμνηστικό βίντεο με τις αξέχαστες δραστηριότητες που κάναμε με τα παιδιά μας!
Καλή θέαση! 😁

Μελέτη το Καλοκαίρι

Η καλοκαιρινή περίοδος μας δίνει μία υπέροχη ευκαιρία να φτάσουμε στο μαθητικό επίπεδο που επιθυμούμε. Οι χαλαροί καλοκαιρινοί ρυθμοί προσφέρουν πολύ χρόνο για γνωστική ενίσχυση και κάλυψη των κενών μιας χρονιάς με ξεχωριστές και πρωτοφανείς δυσκολίες.

Κοινωνικές και Επικοινωνιακές Ευκαιρίες το Καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινές διακοπές δίνουν ευκαιρία για επικοινωνία και αλληλεπίδραση. Το παιδί αλλάζει φυσικό πλαίσιο και επικοινωνιακούς συντρόφους και σε συνδυασμό με την χαλαρή διάθεση μπορεί να βοηθηθεί σε ενδεχόμενες κοινωνικές και επικοινωνιακές δυσκολίες.

Καλοκαιρινές δραστηριότητες & Εργοθεραπεία

Το καλοκαίρι είναι μία ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να αποδράσουν από την καθημερινότητα!
Οι καλοκαιρινές, όμως, δραστηριότητες αποτελούν επίσης ένα ευχάριστο μέσο για να βελτιώσουμε εργοθεραπευτικούς στόχους, ιδιαίτερα όσο τα παιδιά λείπουν από το θεραπευτικό τους πρόγραμμα! Τα παιδιά παίζουν και ωριμάζουν.
Ποιες δραστηριότητες μπορούμε να επιλέξουμε για το καλοκαίρι και τι οφέλη έχουν για τα παιδιά μας;

SUMMER CAMP 2021

📢 Μη το χάσεις!!!

Και ναι όλα είναι έτοιμα για το Summer Camp
Το μόνο που λείπει είσαι εσύ!
Φόρεσε το καλύτερό σου χαμόγελο και σε περιμένουμε!

Πολλές και ανανεωμένες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες σας περιμένουν στο κέντρο μας αυτό το καλοκαίρι.

" Θα παίξουμε πολύ
και θα μάθουμε μαζί..."

📍Δευτέρα έως Παρασκευή
⏰ 9:00 - 14:00

🗓️ Από 28 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου

Δήλωση συμμετοχή:

🔗 https://www.tochamogelo.gr/
📱 6936591958
☎️ 2631400411
🏫 Αρχ. Ζαλογγίτου 19

Σας περιμένουμε...!

Θεραπευτικό Πρόγραμμα και Καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι μια ξέγνοιαστη και ευχάριστη περίοδος για μικρούς και μεγάλους! Η σημαντικότητα των θεραπευτικών προγραμμάτων όμως ισχύει για όλο το χρόνο και δεν έχει περιθώρια παραγκωνισμού. Αντίθετα το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για συνδυασμό του θεραπευτικού προγράμματος με την χαρά και τη διασκέδαση υπό τον πιο ευχάριστο καιρό! Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι με συνεργασία και θετική ενέργεια να εκμεταλλευτούμε αυτή την ξεχωριστή περίοδο του χρόνου.

Μαθαίνοντας στα παιδιά την Ευγνωμοσύνη

Πολλοί γονείς παραπονιούνται πως τα παιδιά σήμερα είναι αχάριστα και δεν ευχαριστιούνται όσα αγαθά κι αν αποκτήσουν. Αποτελεί λοιπόν σημαντική πρόκληση για τους ίδιους να εμφυσήσουν στα παιδιά τους την έννοια της ευγνωμοσύνης και πώς αυτή μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα, ώστε να είναι ευχαριστημένα με όσα ήδη έχουν. Παρακάτω θα ακούσετε για την αξία της ευγνωμοσύνης και τους τρόπους που μπορούμε να την κάνουμε μέρος της ζωής των παιδιών μας.

Διαταραχές Ροής της Ομιλίας

Αν θέλουμε πραγματικά να κατανοήσουμε τον Τραυλισμό πρέπει να σκεφτούμε την εικόνα ενός παγόβουνου. Οι δυσρυθμίες της ομιλίας είναι η κορυφή , δηλαδή το επιφανειακό χαρακτηριστικό. Η βάση του όμως είναι τα αρνητικά συναισθήματα του παιδιού για την ομιλία του , δηλαδή το άγχος, η απογοήτευση και η χαμηλή αυτοεκτίμηση, που θα οδηγήσουν σε κοινωνική επίπτωση .Ο σεβασμός και η κατανόηση είναι οι καταλληλότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ